Spiegelspiel – körjáték (videóval)

Ma egy énekes körjátékot hoztam nektek.

Amellett, hogy szórakoztató, sokrétűen fel lehet használni.

Ezt a dalt egy 1988-ban kiadott “Musik Praxis” könyvecskesorozat 39-es kiadásában találtam. Szerintem már senki sem ismeri, olyan ősrégi…. Viszont még mindig szeretik a gyerekek!

Én ezt a dalt tükörjátékként szoktam használni. A körben álló gyerek a témának megfelelően talál ki valamit, amit nekünk megmutat, majd nekünk le kell őt utánoznunk.

A dalszöveg és játékmenet a következő:

A gyerekek körben állnak, egy gyerek áll a kör közepén. A dal első részét énekelve, kézen fogva járnak körben, a középen álló gyerek az ellenkező irányban forog a saját tengelye körül lassan.

Első rész:
“Wir gehen jetzt im Kreise und machen eine Reise,
und die Birgit zeigt uns an, was man dabei machen kann.”

Miután az első rész végére ért az ének, mindenki a kör közepe felé fordul, a középen álló gyermek mutat valamit (egy állatot, egy karmozdulatot, vagy bármit ami épp a téma). Ezt követően mindenki pontosan leutánozza a látottakat és tapsolva, még mindig középre fordulva, folytatódik a dal a második résszel.

Második rész:
“O Birgit, das war schön, doch jetzt soll es weiter gehn.”

Miután a dal véget ért, a középen álló gyermek rámutat egy általa választott gyerekre és helyet cserélnek. A játék újra kezdődik.

Az alábbi videóban eléneklem a dalt és magyarázom a játékmenetet.

Amennyiben tetszett ez a bejegyzés és a videó dobj egy “like”-ot vagy hagyj nekem egy kommentet.

Előző bejegyzéseim hasonló témákban:

Szent Márton története “Ostheimer” figurákkal

A lámpások készen állnak a “St. Martin Umzugra”, azaz arra, hogy november 11-én este körmenetben sétáljunk velük egy kört. A…

Read More

1000 tagos a Facebook csoportunk!

Mint ígértem, hoztam nektek egy meglepetést! https://ovoneninyugaton.com/wp-content/uploads/2021/10/vid_20211010_162456-1.mp4 Az “Einfach spitze” dalon kívül egy személyes ajándékkal készültem nektek. Rettentően hálás vagyok…

Read More

Spiegelspiel – körjáték (videóval)

Ma egy énekes körjátékot hoztam nektek. Amellett, hogy szórakoztató, sokrétűen fel lehet használni. Ezt a dalt egy 1988-ban kiadott “Musik…

Read More