Hogyan bánjunk negatív emberekkel

Hogyan bánjunk negatív emberekkel

A pozitivitás alapvetően nagyon jó dolog és szükségünk is van rá. Legjobban ebben a nyavajás Corona helyzetben van szükségünk minden bizakodó gondolatra, amikor minden kiszámíthatatlanná vált és nehézségeket zúdított a nyakunkba.

Erika története nem egyedi. Sokféle ember vesz minket körül, az átlag hangulat pedig nem mindig rózsás. Mindnyájan megtapasztaltuk már, hogy a környezetünkben élő emberek reakciója és hangulata egyértelműen befolyásolja a miénket.
Néha igazán megterhelő tud lenni, ha a körülöttünk élők mindenben csak a rosszat látják és folyamatosan panaszkodnak. Pláne, ha a munkatársunkról van szó, akivel napi 6-8 órát töltünk együtt.

A tőlünk telhető legtöbbet próbáljuk kihozni a napból, ez mégsem olyan egyszerű. Minél borúsabban látja a munkatársunk a világot, nekünk annál nehezebb dolgunk van. Ilyenkor igyekszünk a jókedvünket a másikra ráragasztani, viccelődni, pozitív gondolatokat mondogatni, a panaszos történetet jobb színben megvilágítani és azt bizonygatni, hogy “nem olyan nagy dolog”.

A pozitivitás “tukmálása” lenne tehát a jó megoldás
a negativitás megváltoztatására?

Nem. A panaszkodó embernek nem arra van szüksége, hogy valaki teli vigyorral körülugrálja és elmesélje neki, hogy az élet milyen szép. Az rosszkedvű ember (vagy akár gyermek) nincs olyan érzelmi állapotban, hogy a mi jókedvünket megértse, ne is várjuk el tőle. Pont ellenkezőleg: őt zavarja az, hogy mi őt nem értjük meg. Ő csak azzal van elfoglalva, hogy neki éppen miért rossz, őt miért idegesítik mások és neki éppen mivel tettek rosszat.

Kattints ide

Mire van szüksége a “negatív” embernek?

Pontosan arra, amire mindenki másnak: elfogadó környezetre és szeretetre.

A negativitás egy eltanult hozzáállás, pont úgy, mint a pozitivizmus. Ahhoz, hogy a negatív ember nézőpontja átbillenjen pozitív irányba pont ugyan arra van szüksége, mint a gyerekeknek a tanulási folyamatokban: elfogadásra, türelemre és jó példára.

A negatív kijelentéseket el kell fogadnunk, meg kell hallgatnunk és a beszélőt az érzelmeivel együtt komolyan kell vennünk. Hogy miért?

Mindaddig, míg a beszélő negatív kijelentéseire rácáfolunk (“ajj, ne legyél már ennyire negatív, nem úgy van az”) addig a beszélő folyamatosan azt érzi, hogy őt nem veszik komolyan, meg kell védenie magát. Ez pedig azt eredményezi, hogy a negatív hangulatba még jobban belesüpped, ahonnan még nehezebb őt kisegíteni.

Gordon családtrainerként én mindig az “értő figyelemmel” való hallgatást ajánlom. Ez nem más, mint az igazi meghallgatás technikája.
Amikor valakit értő figyelemmel meghallgatok, akkor elfogadom az érzelmeit és a kijelentéseit pont úgy, ahogy ő kimondta. Nem cáfolom meg és nem próbálom eltussolni a negatív érzelmeket. Ellenkezőleg: megerősítem abban, hogy ő most nem érzi jól magát.
Miután a munkatársam megtapasztalta részemről az elfogadást, hogy neki rossz a kedve, példamutatással élek: elmondom neki azt is, hogy én miért érzem magam jól.

Természetesen egy másik embert nem fogunk tudni csettintésre megváltozatni, ezzel tisztában kell lennünk. Viszont a meghallgatással és példamutatással megadunk neki minden esélyt arra, hogy ő változtasson, ha akar.

Negatív reakció Értő figyelemmel meghallgatás és pozitív példamutatás
“Olyan idegesítő ez a kopácsolás! Nem igaz, hogy pont most kell fúrniuk amikor 5 perc szünetem van.” “Elég idegesítő ez a felújítási munka, igen hangosak. Szerencsére ők is elnézőek amikor hangosabban szól a zene nálunk, így nekem belefér ez a kopácsolás.”
“Az egész nap úgy el van cseszve, ahogy van. Legszívesebben hazamennék most rögtön.” “Úgy hallom tényleg semmi kedved ma dolgozni, már a nap eleje sem kezdődött jól. Én kíváncsian várom, hogy mit fog Julcsi szólni az új szemüvegedhez.”
“Az agyamra megy ez a béna maszkviselés. Egyszerűen nem kapok levegőt, nem is lehet érteni amikor beszélek.” “Igen nehezedre esik már maszkot hordani, mindenkinek elege van belőle. Nekem is. Bízom benne, hogy már csak pár hónap és vége ennek az egésznek.
“Ah, sose lesz ennek vége. Tiszta Corona-diktatúra ami itt folyik!” “Nem látod a végét ennek, olyan mintha ezzel akarnának minket irányítani. Én nézem a jó oldalát, így nem kell annyit sminkelnem reggelente.”
Batancs Enikő
Kedvet kaptál?

Előző bejegyzéseim hasonló témákban:

Nemet mondok, mert szeretlek téged is és magamat is

„Sajnálom, de most nem.“ Nem. Egyetlen szó, mégis mindenki tapasztalta már, hogy milyen nehéz egy-egy helyzetben határozottan kimondani köntörfalazás nélkül.…

Read More

Belefáradtam, hogy mindenre én emlékezzek

A gyereknevelés nem egy lineárisan működő rendszer, ahol a feladatokat egymás után szépen sorban kell elvégezni. A reggeli ébredést követően…

Read More

5 tanács a szülői értekezlet sikerességéhez

Kezdőknek és újrakezdőknek A gördülékeny óvodai mindennapokhoz elengedhetetlenül szükséges, hogy az óvoda személyzete jó kapcsolatot ápoljon a szülőkkel. Szándékosan nem…

Read More

Comments 2

  1. […] hogy negatív emberekkel, hogyan is bánjunk, már ejtettem pár szót (ITT). Most egy módszert mutatok, amivel a saját negativitásunkkat tudjuk […]

  2. […] hogy negatív emberekkel, hogyan is bánjunk, már ejtettem pár szót (ITT). Most egy módszert mutatok, amivel a saját negativitásunkkat tudjuk […]

Comments are closed.