Önismereti kérdőív iskolába készülőknek

400 Ft

Ezt a reflexiós kérdőívet – vagy interjút-  kifejezetten iskolába készülő gyermekek számára fejlesztettem ki. Célja, hogy a gyermek személyes kompetenciái az iskolába menetel előtt erősödjenek azáltal, hogy a gyermek megtapasztalja véleménye fontosságát.

Leírás

Ezt az önismereti kérdőívet – vagy interjút-  kifejezetten iskolába készülő gyermekek számára fejlesztettem ki.

Célja, hogy a gyermek személyes kompetenciái az iskolába menetel előtt erősödjenek azáltal, hogy a gyermek megtapasztalja véleménye fontosságát. A felnőtt odafordulással és értékelésmentes meghallgatással biztosítja a gyermeket arról, hogy a negatív és pozitív véleménynek is helye van. Felhívja a gyermek figyelmét arra, hogy fejlődés csak akkor lehetséges, ha meghallgatjuk egymást és igyekszünk magunkat a jövőben fejleszteni, valamint a gyermek a saját példáján keresztül tapasztalja meg az elfogadást.

Emellett az óvodapedagógusok egy teljes képet kapjanak a gyermekek érzéseiről az óvodai élettel kapcsolatban, valamint bepillantást nyernek a gyermek személyes kompetenciáinak fejlettségébe: önkritika, önreflexió, önbizalom, önmagába vetett hit, stb.

A kérdőív kitöltése után remek alkalom nyílik a felnőttek önreflexiójára, az óvodai élet még gyermekközpontúbbá tételére.

Azzal, hogy ezt a kérdőívet évente egyszer a gyermekekkel közösen kitöltjük, érvényesítjük a gyermekek véleményformálási jogát, valamint véleményük komolyan vételével biztosítjuk számukra a beleszólási jogot is. ÉLJENEK A GYERMEKJOGOK!

Olvass bele a blogbejegyzésembe, ahol óvodai példával szemléltetem az önreflexiós kérdőív használatát: Az önreflexió fontossága már óvodás korban – Óvónéni nyugaton (ovoneninyugaton.com)

Felhasználás:
Beszélgetés alapú interjú, melyben a gyermek a rajzaival (és nevének írásával) hozzájárul a folyamatokhoz.
Mivel a rajzalapú válaszadás időigényes, így gyermekenként 20-30 perc kitöltési időre lehet számolni.

Virtuális termékleírás:
Oldalak száma: 3
Kidolgozás: színes
Letöltés: 2 alkalommal
Nyelv: magyar
Interjúkérdések száma: 16